Lazer Metre Kullanımı, Çeşitleri ve Özelikleri

Lazer Metre nasıl kullanılır?

LAZER METRE NEDİR?

Lazer ışınları ile hassas alan ölçümü yapan dijital ölçüm cihazlarıdır. Son teknoloji cihazlar olan lazermetreler sadece bir metre veya mezuradan çok daha fazlasıdır. Hatta bazıları sadece mesafe ölçümü ile kalmaz, eğim ve alan hacim ölçümleri de yapar.

Kullanımı son derece pratik olup tek elle ölçüm yapılarak sonuç öğrenilir. Paha biçilmez fonksiyonları ile özellikle inşaat sektörü, dekorasyon, harita mühendislik ve yapı işlerinin en önemli hırdavat malzemesidir denilebilir.

Fonksiyonları;

  • Lazer hizalama ile uzunluk ölçümü
  • Oda hacim tespiti
  • Duvar yüzey ölçümü
  • Dolaylı yükseklik ölçümü
  • Karmaşık çevrelerde hassas ölçüm
  • Dış mekanlarda hassas ölçüm
  • Tripodla hassas ölçüm
  • Tek bir düğme ile kolay ve pratik ölçüm gibi teknolojik olarak önemli fonksiyonlara sahiptir.

 

LAZER METRE KULLANIM ALANLARI

Hızlı ve hassas ölçüm gerektiren birçok alanda lazermetre kullanılıyor. Milimetrik hesaplamalar gerektiren dekorasyon, inşaat sektörü ve harita mühendisliğinde lazer metreye çok sık başvuruluyor, bu iş kolları dışında emlakçılık, yapı denetim işleri içinde lazer metre olmazsa olmaz aletlerden biridir.

Uzunluk, yükseklik, genişlik ve hacim ölçümünde hassas hesaplamalar yaparak çalışanların işini kolaylaştırıyor.

Lazer metre kullanmak için illaki bu tür sektörlerde çalışmak ta gerekmiyor.

Evde tadilat işleri için böyle hassas ölçüm yapan bir cihaza her zaman ihtiyaç vardır.

Hayatın her alanında kullanılan ve yaşamı kolaylaştıran lazer metreler; pratik, kaliteli ve doğru ölçüm sonuçları ile çok işe yarıyor.

Tuvalet veya banyo tadilatı için ihtiyaç duyulan fayans metrekaresi, salon veya mutfağı boyamak için ihtiyaç duyulan boya metreküpü lazer metre ile hemen hesaplanabiliyor.

Profesyonel kullanıcılar yanında herkese lazım olan lazer metre, karmaşık ölçümleri hemen yaparak hassas ve pratik bir ölçüm sonucu veriyor.

LAZER METRE AVANTAJLARI

Lazer metrenin şerit metreye göre üstünlükleri ve sağladığı avantajlar oldukça fazla. Şerit metre ile küçük ve komplike olmayan bir alanı ölçmek belki kolay olabilir. Fakat böyle bir alan ölçümünde bile hassasiyet ve pratiklikte lazer metrenin farkı ortadadır.

Hızlı, doğru ve hassas bir ölçüm için lazer metre kullanmak yaşamı kolaylaştırıyor. Hatta gelişen teknolojiyle birlikte entegre eğim sensörü ve veri aktarımı için Bluetooth gibi ilave fonksiyonlarla mesafeler kısa sürede ölçülerek veriler hızlıca aktarılıyor. Yani şerit metre ile ölçü aldıktan sonra aldığınız ölçüleri tekrar kağıda geçirmek gibi bir derdiniz olmuyor.

Asıl kullanım alanı olan iç mekanlarda mesafe, alan ve hacim ölçümü yapan lazer metre, tek bir düğme ile hızlı, anlaşılır, hassas ve kolay bir ölçüm yapıyor.

Bu cihazlar ortalama 20-300 metre arası ölçüm mesafeleri ile her ihtiyaca uygun farklı lazer metreler kullanılıyor. Hatta ev işlerinde amatörce kullanımlar için 5 metre ölçüm özelliği ile lazer metre cihazlar bulmak ta mümkün. Satın alacağınız cihazın modeline göre ölçüm mesafesi ve diğer özellikler değişiyor.

Avantajları;

  • Lazer metre zamandan tasarruf sağlıyor.
  • Hassas, doğru ve hızlı bir ölçüm yapıyor.
  • Pratikliği ve kolay kullanımı ile iş tasarrufu sağlıyor.
  • Dayanıklılığı ile şerit metrelere göre çok daha uzun yıllar sorunsuz kullanılıyor.
  • Karmaşık ölçümleri kısa sürede yaparak yapılan işten keyif alınmasını sağlıyor.
  • Veriler akıllı cihazlara aktarılabilir özellikte olduğundan kağıt kaleme gerek kalmadan kayıt tutulabiliyor.
  • Su geçirmez özelliği ile en olumsuz hava şartlarından etkilenmeyen cihazlar olarak her ortamda kullanılıyor.

Dikkat! Bu avantajlar marka ve modele göre değişiklik göstermektedir!

LAZER METRE SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Her şeyde olduğu gibi lazermetre satın alırken ihtiyaçlar göz önünde tutularak seçim yapılmalıdır. Onlarca lazer metre çeşidinin bulunduğu günümüzde, fonksiyonlarına göre farklı fiyatlarla lazer metreler satılıyor. Minimum ve maksimum ölçüm aralığı, ölçme süresi ve diğer fonksiyonlar bakımından yapılan işe en uygun cihazın seçilmesi önemlidir.

 

Metre kare, uzaklık, metre küp, eğim ve açı ölçme fonksiyonları düşünüldüğünde, ihtiyaca uygun bir lazer metrenin alımında fiyat farkı devreye giriyor.

Sürekli sahada olan biri için kolay taşınan, taşıma sırasında düşme ve kırılma riskine karşı el askısı olan, entegre su terazisi bulunan, gece çalışanlar için ekran aydınlatması olan bir lazer metrenin seçilmesi önemlidir.

Ölçüm sonuçlarının hafızaya alınması kullanıcı için önemliyse hafıza kayıtlı bir lazer metre seçilmelidir.

İnşaat, bina yapımı, zemin kaplama, boya badana, mobilya dekorasyon ve daha birçok alanda çalışanların en büyük yardımcısı olan lazer metre, ölçüm hassasiyeti, ölçüm süresi ve ölçüm aralığı olarak farklı modelleri ile her ihtiyaca cevap veriyor.

 

LAZER METRE FİYATLARI

Lazer metre fiyatları cihazın fonksiyonlarına, ölçüm mesafesine ve diğer teknik özelliklerine göre değişmektedir. Aynı özelliklere sahip olsa dahi marka farklılığı aynı zamanda fiyat farkını da beraberinde getirmektedir.

Ölçme mesafesi ve hassasiyet fiyatı belirleyen en önemli özelliklerdir.

  • Ekran aydınlatması,
  • Bluetooth fonksiyonu,
  • Dokunmatik ekran,
  • Metre kare, metre küp ölçümü
  • ve son işlemleri hafızaya alma özellikleri fiyatı belirleyen diğer teknolojik özelliklerdir.

Onlarca lazer metre marka ve modelinin bulunduğu günümüzde ihtiyaca uygun bir lazer metre, hayatı kolaylaştıran bir cihaz olarak satın alınmaya değerdir.

Tüm lazermetre çeşitlerini ve fiyatlarını sitemizden detaylı olarak inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Etiketler: Lazer Metre Nerelerde kullanılır?
Nisan 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR